Bekleme Odası | Zeki Demirkubuz

Yazan: fırat yaşar

Bekleme Odası

Yönetmen: Zeki Demirkubuz
Senaryo: Zeki Demirkubuz
Oyuncular: Zeki Demirkubuz (Ahmet), Nilüfer Açıkalın (Serap), Nurhayat Kavrak (Elif), Serdar Orçin (Kerem), Ufuk Bayraktar (Ferit)
Türü: Drama
Yapımcı Firma: Mavi Filmcilik
Yapum Yılı: 2003
Ülkesi: Türkiye
Süresi: 92 dakika

Filmin Konusu:
Ahmet hayattan beklentisi olmayan ve anlamsızlığa boğulmuş bir yönetmendir. Sevgilisi Serap, Ahmet’in ilgisizliğinden şikayetçidir. Bir gün bu konu hakkında konuşmak istediğinde Ahmet hayatında başka birisinin olduğunu söyler. Serap yıkılır ve evi terkeder. Ahmet Dostoyevski’nin ünlü eseri olan Suç ve Ceza’nın filmini çekmeyi planlamaktadır. Bir sabah asistanı Elif evine bu konu hakkında konusmaya geldiğinde Ahmet umulmadık bir şekilde filmi çekmek istemediğini söyler. Elif şaşırır ve Ahmet’e zaman verir.

 Bekleme Odası

Bir gün kapı çalar. Gelen komşusudur. Evine hırsız girdiğini ve Ahmet’in birini görüp görmediğini sorar. Ahmet görmediğini söyler. Fakat bu Ahmet’in kafasında bir ışık yakar ve bahçesine birkaç gün önce giren ve serbest bıraktığı hırsız çocuğu hatırlar. Emniyete gider, başrol teklifi için çocuğa ulaşmaya çalışır. Bir sabah evdeyken yine kapı çalar ve gelen asistanı Elif’in sevgilisidir. Elif’e ulaşamadığını söyler ve Ahmet’in haberi olup olmadığını sorar. Ahmet’le kısa bir görüşme yapar ve evden ayrılır. Ahmet gece eve geldiğinde ise Elif kapıda beklemektedir.

Bekleme Odası

Ahmetin yaşamına farklı insanlar farklı yönlerden girip çıkmaktadır. Ahmet hayatına giren herkese aynı kayıtsızlıkta davranmaya devam etmektedir. Bazıları için gizemli bir yabancı, bazıları içinse hayranlık duyulan idealist bir yönetmendir. Fakat Ahmet’in hiç kimseye karşı bağlılığı ve beklentisi yoktur ve kendisini inançsız ve kibirli biri olarak tanımlamaktadır. Dostoyevski`ye ithaf edilen Bekleme Odası filmi “Karanlık Üstüne Öyküler” üçlemesinin son filmidir. Zeki Demirkubuz Bekleme Odası filminin otobiyografik bir film olmadığını dile getirmektedir.

Ödülleri:
2003 Altın Portakal Film Festivali: “Behlül Dal Jüri Özel Ödülü”
2004 İstanbul Uluslararası Film Festivali: “En İyi Yerli Yönetmen”


Filmin Fragmanı:

1 yorum

zkdmrkbz 04 Eylül 2009 - 16:31

neye dokunulsa kırılıp dökülüyor açılıyor yavaş yavaş, bir sonrakini tamamlar gibi nedenlerin birbirini takip etmese devam ediyor… her yanı sert her yanı farklı esiyor… harika bir film

Cevapla

Yorum Yapın

Bunlar da İlginizi Çekebilir