Görülmüştür (Passed by Censor) | 20 Eylül 2019

Yazan: Gamze Çakan

Görülmüştür; fotoğrafta gördüğü bir kadını takıntı haline getiren genç bir adamın hikayesini konu ediyor. Zakir, bir cezaevinde mektup okuma komisyonunda çalışmaktadır. Hayatını mahkumlar arasına geçiren Zakir, hükümlülere gelen mektupları okumakla görevlidir. Her gelen mektup önce onun kontrolünden geçer. Mektuplarda yazılanlar cezaevi protokolüne göre bir sorun teşkil etmediği takdirde sahibine ulaşabilir. Mektupları kontrol ettiği bir gün, mektubun birinden çıkan bir fotoğraf Zakir’in dikkatini çeker. Fotoğraf,Selma adındaki genç ve güzel bir kadına aittir. Genç adam çok etkilendiği bu fotoğrafı çalmaya karar verir. Ancak bir süre sonra olay basit bir hırsızlık olarak kalmaz. Selma zamanla Zakir için bir takıntı haline gelir.

Yönetmen: Serhat Karaaslan
Senaryo: Serhat Karaaslan
Oyuncular: Berkay Ateş, Saadet Işıl Aksoy, İpek Türktan Kaynak, Füsun Demirel, Erdem Şenocak, Müfit Kayacan, Banu Fotocan
Yapımcı: Priscilla Bertin, Serkan Çakarer, Undine Filter, Serhat Karaaslan, Thomas Kral, Judith Nora, Cengiz Temel
Yapım Yılı: 2019
Ülke: Türkiye, Almanya, Fransa

Gösterim ve Ödüller:

  • 38. İstanbul Film Festivali / Dünya Prömiyeri, “En İyi Senaryo”, “En İyi Kurgu”
  • 30. Ankara Uluslararası Film Festivali / “Onat Kutlar En İyi Senaryo”, “En İyi Erkek Oyuncu”, “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu”, “SİYAD En İyi Film”
  • 54. Karlovy Vary Film Festivali / “FEDEORA (Avrupa ve Akdeniz Film Eleştirmenleri Federasyonu) En İyi Film”

Filmden Görseller:

 

Seanslar:

Filmin Fragmanı:

Yorum Yapın

Bunlar da İlginizi Çekebilir