Yönetmen : Jean-Pierre Améris
Senaryo : Jean-Pierre Améris, Guillaume Laurant
Oyuncular : Alba Gaïa Kraghede Bellugi, Stéphane Freiss, Maria de Medeiros, Yolande Moreau, Benjamin Ramon
Türü : Drama
Yapımcı Firma : Pyramide Productions
Yapım Yılı : 2006
Ülkesi : Fransa
Süresi : 90 dakika
Filmin Konusu:
26. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde, Dünya Filmleri bölümünün konuÄŸu olan, Jean Pierre Ameris imzalı Je M’Appelle Elisabeth (Benim Adım Elisabeth), Fransız yapımı bir film.

Henüz 10 yaşında küçük bir kız olan Betty, anne-babasıyla olan sorunlu ilişkisinden kaçmak, yanlızlığı ve korkularıyla yüzleşmek için kendisine küçük bir dünya kurar.

Betty’nin babası, evlerinin bahçelerinde bulunan akıl hastanesinin müdürüdür ve bir gün akıl hastanesiyle evin arasındaki duvarı aÅŸan Yvon adlı bir hasta, Betty’nin bu küçük dünyasına misafir olarak katılır. Betty, sevgi, arkadaÅŸlık gibi kendi dünyasında yıkmış olduÄŸu bu kavramları Yvon’la beraber tekrar kurmaya baÅŸlar.

Benim Adım Elisabeth, ailesiyle ve arkadaÅŸlarıyla sorunlar yaÅŸayan küçük bir kızın “büyüme” çabasına odaklanıyor.
Herkes tarafından Betty olarak çaÄŸrılan bu küçük kız, aslında tüm izleyenlere “Benim adım Elisabeth” diyor.
Filmin Fragmanı:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nX2NgwY7duE[/youtube]













