İKSV Alt Kat: Öğrenme ve Etkileşim Alanı Nejat Eczacıbaşı Binası’nda Kapılarını Açtı!

Yazan: Ayşe Ebru

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV), kültür ve sanat etkinliklerine erişim ve katılım imkânlarını artırmak amacıyla, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteğiyle kurduğu İKSV Alt Kat: Öğrenme ve Etkileşim Alanı kapılarını açtı. Şişhane’de vakıf ofislerine de ev sahipliği yapan Nejat Eczacıbaşı Binası’nın en alt katında açılan İKSV Alt Kat, Boğaziçi Üniversitesi’nin işbirliğiyle yıl boyunca farklı disiplinlerde etkinlik ve atölye programları sunacak.

Fatih Pişkin, Elif Obdan Gürkan, Bülent Eczacıbaşı, Yeşim Gürer Oymak, Görgün Taner

İKSV Alt Kat açılışına İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, İSTKA Genel Sekreter Vekili Fatih Pişkin ve İKSV Alt Kat Yöneticisi Elif Obdan Gürkan konuşmacı olarak katıldı.

İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı konuşmasında “Vakfımızın ellinci yılına yaklaşırken, kültür ve sanata erişim olanaklarını artırmayı en önemli hedeflerimiz arasına koyduk. Bu doğrultuda gençlerin etkinliklerimize katılımını artırmak, geleceğin sanatseverlerinin gelişimine katkıda bulunmak, kültür-sanat etkinliklerini daha ulaşılabilir hâle getirmek amacıyla çalışmalar yürütüyoruz. İKSV Alt Kat için, İKSV’nin tüm festival ve bienal ekipleriyle birlikte, vakfın temas ettiği tüm sanat disiplinlerine dair, gençlere, çocuklara, kültür-sanata erişimi sınırlı olan çok çeşitli gruplara ulaşabileceğimiz farklı projeler geliştirdik. İKSV etkinliklerinde bugüne dek 10 milyonu aşkın izleyiciye ulaştık. İKSV Alt Kat’ta yürüteceğimiz çalışmalarla, daha önce etkinliklerimize katılma fırsatı bulamamış nice sanatseverle buluşmayı, gelecekte festivallerin, bienallerin en sıkı takipçileri olacak yüzlerce izleyicimizle belki de ilk kez Alt Kat’ta bir araya gelmeyi ümit ediyoruz,” dedi.

Bülent Eczacıbaşı

İSTKA Genel Sekreter Vekili Dr. Fatih Pişkin yaptığı konuşmada “Sürdürülebilir kalkınmanın ‘gelecek nesiller’ini kuşkusuz bugünün gençleri ve çocukları oluşturuyor. Şehrimizin ve ülkemizin dinamik bir nüfus yapısı var. İstanbul Kalkınma Ajansı olarak verdiğimiz desteklerle çocuklarımız ve gençlerimizin yenilikçi, yaratıcı ve girişimci yönlerini geliştirmeyi hedefliyor; onların orta ve uzun vadede dönüşen ekonomik ve sosyal yapıya entegrasyonunu sağlayarak geleceğe güvenle bakan, donanımlı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmaya çabalıyoruz. ‘İKSV Alt Kat: Öğrenme ve Etkileşim Alanı’ projesini de İstanbul’da yaşayan, farklı sosyoekonomik ve kültürel geçmişlere sahip çocuklarımızın ve gençlerimizin potansiyellerinin doğru yönlendirilmesi, kültür ve sanat hayatına katılımlarının arttırılması amacıyla desteklemiş bulunuyoruz. Bu proje, dezavantajlı çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunurken toplumsal hayata katılımlarını da artıracak,” dedi.

Fatih Pişkin

İKSV Alt Kat Yöneticisi Elif Obdan Gürkan “Yaklaşık bir yıldır hazırlıklarını sürdürdüğümüz bu mekânı, mekâna dair kurduğumuz hayalleri ve yaptığımız planları bugün sizlerle paylaşabildiğimiz için büyük bir mutluluk duyuyoruz… İKSV Alt Kat projesi, İKSV ekibinin birlikte düşünme ve üretme pratiğinin bir sonucu olarak doğdu. 2011’den bu yana İKSV’nin kültür politikaları çalışmaları kapsamında kültüre erişim ve katılım konularında birçok öneri dile getiriyoruz. İKSV Alt Kat’ı, bu önerileri kendi binamızda ve vakfın bünyesinde uygulayabileceğimiz, farklı grupları ve disiplinleri yakınlaştıracak yeni bir alan olarak tasarladık,” diyerek başladığı konuşmasında yıl boyunca düzenlenecek atölye çalışmaları ve etkinliklerle ilgili bilgileri paylaştı.

Elif Obdan Gürkan

Nejat Eczacıbaşı Binası’nın en alt katındaki 120 metrekarelik alanda çok amaçlı ve erişilebilir bir mekân olarak tasarlanan İKSV Alt Kat yıla yayılan ücretsiz etkinlikleri ve çalışma alanıyla her yaştan ziyaretçiye açık olacak. İKSV Alt Kat, çocuklara, gençlere ve kültür sanata erişimi kısıtlı gruplara doğrudan ulaşmayı hedeflerken; kültür profesyonelleri, sivil toplum çalışanları, sanatçılar, eğitimciler ve izleyiciler arasındaki etkileşimi artıracak programlar sunuyor.

İKSV Alt Kat’ta İKSV arşivi ve kitaplığı da ziyaretçi ve araştırmacıların kullanımına açılıyor. Mekânda kurulan çocuk kitaplığında ise bu yılın sonuna kadar 3.000 kitabın yer alması planlanıyor.

İKSV çatısı altında katılımcı, çoksesli, çokkültürlü yeni bir platform oluşturan İKSV Alt Kat, İSTKA’nın Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı kapsamında Boğaziçi Üniversitesi’nin de proje ortağı olarak yer aldığı bu programda, Mart 2020’ye kadar müzik, film, tiyatro, tasarım, görsel sanatlar gibi farklı disiplinlerde toplam 200’ün üzerinde ücretsiz atölye çalışması, sanat eğitimi programları, konuşmalar, gösterimler, sergi ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak.

İKSV Alt Kat etkinlikleri, başta Milli Eğitim Bakanlığı, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri olmak üzere, sivil toplum kuruluşları, yerli ve yabancı kültür kurumları, okullar, üniversiteler, meslek birlikleri, kültür-sanat ve eğitim alanlarında çalışan çeşitli paydaşların işbirliğiyle yürütülecek.

İKSV Alt Kat’ta Erken Çocukluk Gelişimi ve Kültür Sanat Projesi

İKSV Alt Kat, İKSV’nin 2018 yılından itibaren Bernard Van Leer Vakfı’nın desteğiyle gerçekleştirdiği “Erken Çocukluk Gelişimi ve Kültür Sanat” projesinin yürütücülüğünü de üstleniyor. Boğaziçi Üniversitesi’nin danışmanlığında yürütülen projeyle, erken çocukluk gelişimine dair farkındalık ve bilgi düzeyinin artırılması, ailelere yönelik kültür-sanat içeriklerinin çoğaltılması ve bu içeriklere erişim imkânlarının yaratılması amaçlanıyor.

Proje kapsamında, İKSV festivalleri ve bienalleri için Burcu Ural Kopan’ın editörlüğünde farklı yazar ve çizerler tarafından hazırlanan çocuk kitapları, Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere 3 dilde yayımlanıyor. Kitaplar, etkinlik mekânlarından ve anlaşmalı kitapevlerinden ücretsiz olarak temin edilebiliyor. Çocuk kitaplarıyla bağlantılı olarak, festival ve bienal mekânlarının yanı sıra İKSV Alt Kat’ta özel etkinliklerle okuma atölyeleri de düzenleniyor.

İKSV, Bernard Van Leer Vakfı desteğiyle, 2017’de 15. İstanbul Bienali kapsamında yazar Yekta Kopan ve çizer Gökçe Akgül tarafından hazırlanan, yayın yönetmenliğini Burcu Ural Kopan’ın yaptığı Opti ve Pesi: Komşuluk Şarkısı ile 2018’de 4. İstanbul Tasarım Bienali kapsamında, Yekta Kopan’ın Burcu Ural Kopan’la birlikte tasarladığı, illüstrasyonları Ada Tuncer tarafından hazırlanan UZUN, KOCAMAN, ÇOK! isimli çocuk kitaplarını yayımlamıştı. Vakıf bu yıl da 47. İstanbul Müzik Festivali, 26. İstanbul Caz Festivali, 16. İstanbul Bienali ve 23. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında 4 farklı çocuk kitabı hazırlayacak.

Yine 4. İstanbul Tasarım Bienali’nde başlatılan ve büyük ilgi gören, bebekli ailelerin ve bakım verenlerin rezervasyonla ücretsiz olarak katılabildiği Bebekli Sabahlar rehberli sergi turları, 2019’da 16. İstanbul Bienali kapsamında da düzenlenecek.

Proje kapsamında ayrıca Boğaziçi Üniversitesi’nin işbirliğiyle İKSV çalışanları ve saha ekiplerine yönelik olarak düzenlenen eğitim ve seminerlerin yanı sıra, Kasım 2019’da, Erken Çocukluk Gelişimi ve Kültür-Sanat başlığı altındaki uluslararası iyi örneklerin bir araya getirileceği bir konferans düzenlenmesi de planlanıyor.

İKSV Alt Kat’ın Destekçileri

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 2018 yılı Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı kapsamında hayata geçirilen İKSV Alt Kat: Öğrenme ve Etkileşim Alanı’nın mimari tasarımını Superpool üstlendi. Mekânda yer alan ve Superpool tarafından tasarlanan Flare başlıklı lamine cam enstalasyonu, Billur Cam Endüstrisi’nin katkılarıyla üretildi. İKSV Alt Kat’ın çalışma ve ofis alanları ERSA Mobilya, mutfak bölümü Intema Yaşam ve banyo bölümü VitrA tarafından desteklendi. İKSV Alt Kat logosu ve proje görselleri Federation Ajans tarafından yapıldı. Bernard Van Leer Vakfı da mekânın çocuk ve aileler için erişilebilir kılınması konusunda destek sağladı.

İKSV Alt Kat’ın İşbirlikleri

İKSV Alt Kat: Öğrenme ve Etkileşim Alanı’ndaki farklı programlar; Barış İçin Müzik Vakfı, Boğaziçi Üniversitesi, FMV Işık Okulları, Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu, Eczacıbaşı Gönüllüleri, Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği, Türkiye İşitme Engelliler Derneği, Türkiye Sağırlar Milli Federasyonu, Türkiye Sağırlar Tesanüt Derneği, İsveç İstanbul Başkonsolosluğu başta olmak üzere sayıları giderek artan birçok kurumun değerli işbirliğiyle hayata geçiriliyor.

İKSV Alt Kat’ın proje danışmanları, atölye yürütücüleri ve katkı sağlayan uzmanlar arasında; Boğaziçi Üniversitesi’nden, Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feyza Çorapçı ve Doç Dr. Serra Müderrisoğlu, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevil Akaygün, Eğitim Bilimler Bölümü’nden Doç. Dr. Hande Sart, Temel Eğitim Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Ersoy Erdemir, Dilbilimi Bölümü’nden Sosyolog, Sağır Toplumu ve İşaret Dili Araştırmacısı Buket Ela Demirel; Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu’ndan, sanatçı ve tasarımcı Pınar Akkurt, grafik tasarımcı ve MSGSÜ öğretim üyesi Umut Südüak, Fol Studio Yaratıcı Yönetmeni ve GMK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Volkan Ölmez; Çocuk Kitaplığı Seçici Kurulu’nda, Marsık Yayıncılık Genel Yayın Yönetmeni Burcu Ural Kopan, Can Çocuk Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Mehmet Erkurt, FMV Işık Okulları Nişantaşı Kampüs Kütüphanesi Uzmanları Sevgi Bakır ve Tülay Sağlam;

Ayrıca PACE Çocuk Sanat Merkezi Kurucusu Barış Karayazgan, Çocukla Sinema girişimi kurucusu, film eleştirmeni ve senarist Burak Göral, masal yazarı ve anlatıcısı Deniz Soruklu, Pera Müzesi Öğrenme Programları Yöneticisi Eda Göknar, yaratıcı drama eğitmeni Elif Özsoğuk Kadrizade, Alternatif Yaşam Derneği Başkanı Ercan Tutal, ritim eğitmeni İpek Aktaşlı, Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Murad Özdemir, Share Music & Performing Arts Kurucusu ve Sanat Direktörü Sophia Alexandersson, MSGSÜ Çağdaş Dans Ana Sanat Dalı Başkanı Prof. Dr. Tuğçe Ulugün Tuna, sanatçı Volkan Aslan, HayatSür Derneği Başkanı Yasser Dallal ve koro şefi Zeynep Eren Kovankaya yer alıyor.

Çocuklar ve Gençlere Yönelik Yaratıcı Atölyeler Programı

İKSV Alt Kat’ta hem genel katılıma açık hem de farklı çağrılar sonucu yapılan değerlendirmelerle belirlenen katılımcılara özel etkinlikler, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteği ve Boğaziçi Üniversitesi’nin işbirliğiyle düzenlenecek. Katılım ve etkinliklerle ilgili ayrıntılı bilgi ile çağrı duyuruları altkat.iksv.org adresinde yer alacak.

İstanbul Müzik Festivali İşbirliğiyle Birlikte Güçlü Sesler Korosu

1975’te Venezüella’da başlatılan ve dünyada klasik müzik adına gerçekleştirilen en önemli projeler arasında yer alan El Sistema bünyesindeki White Hands Choir’dan (Beyaz Eller Korosu) ilham alan ve İstanbul Müzik Festivali işbirliğiyle hayata geçirilen Birlikte Güçlü Sesler Korosu, farklı engelleri olan çocuklar ve gençlerle, Barış İçin Müzik Korosu‘nu bir araya getiriyor. Koroda çocuklar ve gençlerin bir bölümü şarkıları seslendirirken, diğer bölümü ise işaret dili ile şarkılara eşlik ediyor.

Birlikte Güçlü Sesler Korosu

Şefliğini Zeynep Eren Kovankaya‘nın üstlendiği Birlikte Güçlü Sesler Korosu’nun işaret dili eğitmenliğini Buket Ela Demirel, ritim uyumu ve koreografi çalışmalarını ise İpek Aktaşlı yürütüyor. Birlikte Güçlü Sesler Korosu; Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği, Türkiye Sağırlar Tesanüt Derneği, Türkiye Sağırlar Milli Federasyonu, Türkiye İşitme Engelliler Derneği ve Barış İçin Müzik Vakfı’nın değerli işbirlikleriyle hayata geçiriliyor. Birlikte Güçlü Sesler Korosu, 47. İstanbul Müzik Festivali kapsamında 29 Haziran Cumartesi günü “Human Requiem” konseri öncesinde Zorlu PSM Amfi’de vereceği ücretsiz mini konserle festival izleyicileriyle buluşacak.

Birlikte Güçlü Sesler Korosu, 2019 sonbaharında başlayacak ikinci döneminde ise Türkiyeli ve mülteci çocuklarla gençleri bir araya getirecek.

İstanbul Caz Festivali İşbirliğiyle Çocuk Atölyeleri Tasarım Programı

İKSV Alt Kat, İstanbul Caz Festivali işbirliğiyle çocuklarla birlikte çalışmak isteyen müzisyenlere yönelik Çocuk Atölyeleri Tasarım Programı‘nı düzenliyor. Programa katılan müzisyenler, çeşitli yaş gruplarından çocukların müziğe olan ilgisini artırmak, ritim duygularını ve yaratıcılıklarını geliştirmek amacıyla atölyeler tasarlayacaklar.

Yapılan açık çağrı sonucunda programa davet edilen on müzisyen, sırasıyla Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyelerinin düzenlediği Kültür-Sanat Atölyelerinde Çocuk ve Gençlerin Öğrenme Süreçlerini Destekleme Semineri’ne, PACE Çocuk Sanat Merkezi Kurucusu ve Sanat Eğitmeni Barış Karayazgan ve İsveç merkezli ShareMusic & Performing Arts’ın Kurucusu ve Sanat Direktörü Sophia Alexandersson ile yapılacak ustalık sınıflarına katılma imkânı buluyor. Sophia Alexandersson’un ustalık sınıfı, İsveç İstanbul Başkonsolosluğu’nun değerli destekleriyle gerçekleştiriliyor.

Çocuk Atölyeleri Tasarım Programı

Program kapsamındaki seminer ve ustalık sınıflarına katılan müzisyenlerin atölye programları, Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Feyza Çorapçı, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü’nden Doç. Dr. Sevil Akaygün ile İKSV Alt Kat ve İstanbul Caz Festivali ekip üyeleri tarafından değerlendirilecek.

Seçilen atölyeler, İKSV Alt Kat’ın atölye programında ve 26. İstanbul Caz Festivali kapsamındaki uygun etkinliklerde ilgili yaş gruplarından çocukların katılımıyla gerçekleştirilecek.

İstanbul Tasarım Bienali İşbirliğiyle Camekân Projesi

İKSV Alt Kat; İstanbul Tasarım Bienali ve Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (GMK) işbirliğiyle gerçekleştirdiği Camekân projesiyle, 26 yaş ve altındaki üniversite öğrencisi ve yeni mezun genç tasarımcılar için bir kamusal alan yaratıyor. Gençler, İKSV Alt Kat: Öğrenme ve Etkileşim Alanı‘nın ön cephesinde yer alan 6 metrekarelik vitrini bir tasarım ve üretim alanına dönüştürüyor.

Camekan

Mart 2019-Mart 2020 arasında her ay genç bir tasarımcıya yer verecek olan Camekân’ın ilk konukları, yapılan açık çağrı sonrasında belirlendi. Projenin seçici kurulunda İstanbul Tasarım Bienali Direktörü Deniz Ova, İKSV Kurum Kimliği ve Yayınlar Direktörü Didem Ermiş, sanatçı, tasarımcı ve GMK üyesi Pınar Akkurt, grafik tasarımcı, MSGSÜ öğretim üyesi ve GMK üyesi Umut Südüak ve Fol Studio Yaratıcı Yönetmeni ve GMK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Volkan Ölmez yer aldı.

Camekân’da Mart ayı boyunca Alp Eren Tekin‘in Etraf adlı tek kanallı HD video projesi görülebilecek. Camekân, 2019 Temmuz ayına kadar Ceren Abay, Nagihan Aydınlık, Talip Özer ve Sena Yılmaz‘ın tasarımlarına da ev sahipliği yapacak.

Camekân’ın Ağustos 2019-Şubat 2020 arasındaki ikinci dönemi için ise yeni bir açık çağrı yapılacak ve sergilenecek projeler belirlenecek. Camekân projesiyle bağlantılı olarak, GMK işbirliğiyle yıl boyunca İKSV Alt Kat’ta herkesin katılımına açık konuşma ve etkinlikler de düzenlenecek.

İstanbul Bienali İşbirliğiyle Çocuklar ve Gençler Sanatçılarla Üretiyor Projesi

İKSV Alt Kat, İstanbul Bienali işbirliğiyle çocuk ve gençlerin, profesyonel sanatçılar eşliğinde bir sanat eserinin üretim sürecini deneyimleyecekleri bir atölye programı gerçekleştirecek. Nisan-Haziran arasında 12 hafta sürecek olan atölyenin ilk döneminin yürütücülüğünü sanatçı Volkan Aslan üstlenecek.

Çocuklar ve Gençler Sanatçılarla Üretiyor

Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve okullardan gelen 12-18 yaş aralığındaki çocuklar ve gençlerin katılacağı atölyenin ilk yarısında, gündelik yaşam ve kişisel hikâyelere odaklanılacak. Katılımcılar, atölyenin ikinci yarısında 16. İstanbul Bienali’nin başlığı olan “Yedinci Kıta” üzerine birlikte düşünme ve üretme olanağı bulacak ve atölye sonunda sanatçıyla birlikte bireysel veya kolektif birer sanat eseri ortaya çıkaracak.

Atölyenin ikinci 12 haftalık dönemiyse 2019’un sonbahar aylarında gerçekleştirilecek.

İstanbul Film Festivali ve İstanbul Bienali İşbirliğiyle Filmlerle Keşfediyor, Düşünüyoruz Atölye Programı

İKSV Alt Kat’ın İstanbul Bienali ve İstanbul Film Festivali işbirliğiyle gerçekleştireceği Filmlerle Keşfediyor, Düşünüyoruz atölye programı, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve okullardan gelen 4-8 yaş aralığındaki çocuklara yönelik ücretsiz film gösterimleri ve her bir gösterimin ardından yapılacak atölye çalışmalarından oluşuyor.

Filmlerle Keşfediyor, Düşünüyoruz

Program kapsamında, “Çocukla Sinema” girişimi kurucusu, senarist ve film eleştirmeni Burak Göral‘ın danışmanlığında seçilen filmlerin gösterimlerinin ardından, çocukların izledikleri filmler üzerine düşünmelerine ve farklı sanatsal disiplinlere dair algılarını geliştirmelerine yönelik atölye çalışmaları, uzman yürütücüler eşliğinde gerçekleştirilecek.

İstanbul Tiyatro Festivali İşbirliğiyle İstanbul Masalları Yazım ve Anlatım Atölyesi

İKSV Alt Kat, İstanbul Tiyatro Festivali işbirliğiyle, 7-12 yaş aralığındaki Türkiyeli ve mülteci çocukları, kendi masallarına hayat verecekleri bir atölyede buluşturacak. İstanbul Masalları Yazım ve Anlatım Atölyesi çocukları farklı disiplinlerden yararlanarak İstanbul’a dair masallar yazmaya teşvik edecek. Atölye, Mart-Haziran 2019 arasında, on iki hafta sürecek. Atölyenin yürütücülüğünü üstlenen masal yazarı ve anlatıcısı Deniz Soruklu, çeşitli çalışma ve gezilerle farklı masal anlatma tekniklerini çocuklara aktararak çocukların kurgu, karakter, zaman ve mekân yaratmayı öğrenmelerini sağlayacak.

İstanbul Masalları Yazım ve Anlatım Atölyesi

Atölye süreci sonunda, çocukların yazacağı masalların bir kitaba dönüşmesi de planlanıyor. Masal kitabının yanı sıra Kasım ayında 23. İstanbul Tiyatro Festivali sırasında düzenlenecek “Masal Sahnesi” etkinliğiyle, çocukların kendi masallarını anlatarak daha fazla çocuğa ulaştırması hedefleniyor.

İstanbul Tiyatro Festivali İşbirliğiyle Dans Terapi ve Yaratıcı Hareket Atölyesi

İKSV Alt Kat’ta İstanbul Tiyatro Festivali işbirliğiyle 14-18 yaş aralığında olan ve lise seviyesinde öğrenimine devam eden ergenlik dönemindeki gençlere yönelik, bedensel ve duyusal rehberlik etmek üzere tasarlanan 4 haftalık Yaratıcı Hareket ve Dans Terapi Atölyesi de yer alacak. Ekim 2019’da başlayacak atölyenin yürütücülüğünü Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Çağdaş Dans Ana Sanat Dalı Başkanı Prof. Dr. Tuğçe Ulugün Tuna üstlenecek.

Yaratıcı Hareket ve Dans Terapi Atölyesi

İKSV Bilgi ve Belge Merkezi İşbirliğiyle Çocuk Kitaplığı ve Okuma Etkinlikleri

İKSV Alt Kat’ta, İKSV Bilgi ve Belge Merkezi işbirliğiyle 3-15 yaş grubuna yönelik bir Çocuk Kitaplığı kuruluyor. İKSV Alt Kat Çocuk Kitaplığı seçici kurulunda; Marsık Yayıncılık Genel Yayın Yönetmeni Burcu Ural Kopan, Can Çocuk Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Mehmet Erkurt, Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Feyza Çorapçı ve FMV Işık Okulları Nişantaşı Kampüs Kütüphanesi Uzmanları Sevgi Bakır ile Tülay Sağlam yer alıyor.

ABM Yayınevi, Can Yayınları, Doğan Egmont Yayıncılık, Domingo Yayınevi, Final Kültür Sanat Yayınları, Günışığı Kitaplığı, Habitus Kitap, Hep Kitap, Kelime Yayınları, Kırmızı Kedi Yayınevi, Marsık Yayınları, Mavibulut Yayıncılık, Pan Yayıncılık, Pearson Yayınları, Redhouse Kidz, SEV Yayıncılık, Taze Kitap, Tudem Yayın Grubu, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları ve Yapı Kredi Yayınları’nın toplamda 1.000 kitaba ulaşan değerli bağışları ve Kamref Teknoloji AŞ’nin teknik altyapı desteğiyle ilk adımları atılan çocuk kitaplığı, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle, Mart 2020’ye kadar 3.000 kitaptan oluşan bir koleksiyona sahip olacak.

İKSV Alt Kat’ta düzenlenecek okuma etkinlikleriyle, çocukların sanatçılar ve eğitmenler eşliğinde çocuk kitaplığında yer alan kitapları keşfetmeleri, hayal dünyalarını zenginleştirmeleri, sanat kitaplarıyla ve sanatın farklı disiplinleriyle tanışmalarına fırsat yaratılması amaçlanıyor.

İKSV Alt Kat Çalışma Alanı’nın içinde yer alan çocuk kitaplığı, resmi tatil günleri dışında her cuma günü 10.00 – 14.00 saatleri arasında kullanıma açık olacak. 10 kişinin üzerindeki gruplar 0212 334 07 04 numaralı telefondan İKSV Alt Kat ekibine bilgi vererek kitaplıktan yararlanabilecek. Diğer gün ve saatlerde kitaplığa erişmek için [email protected] adresine e-posta göndererek rezervasyon yaptırılması gerekiyor.

İstanbul Bienali İşbirliğiyle Ustalar Genç Sanatçılarla Buluşuyor Programı

İKSV Alt Kat ve İstanbul Bienali işbirliğiyle gerçekleştirilecek Ustalar Genç Sanatçılarla Buluşuyor programı, İstanbul’da yaşayan, 22-26 yaş arasındaki on genç sanatçı ya da sanat öğrencisinin, daha önce İstanbul Bienali’ne katılan Türkiye’den bir sanatçıyla birebir yapacakları mentorluk çalışmalarını kapsıyor.

Ustalar Genç Sanatçılarla Buluşuyor

İstanbul Bienali tarafından seçilecek on usta ve on genç sanatçı, program kapsamında ayda bir kez buluşarak deneyimlerini paylaşacak. Buluşmalar, genç sanatçıların içerik ve teknik açıdan olduğu kadar özgün dil gelişimi ve sergileme konusunda da desteklenmelerini amaçlayacak. Projede yer alacak usta sanatçılar, İstanbul Bienali ekibi tarafından belirlenirken, mentorluk alacak genç isimler İKSV Alt Kat ve İstanbul Bienali tarafından yapılacak açık çağrıya yanıt veren sanatçılar arasından portfolyo değerlendirilmesi ve mülakatlar sonucunda seçilecek.

Usta sanatçılar, genç meslektaşlarıyla beraber yürütecekleri mentorluk çalışmasına paralel olarak, Kasım 2019 – Şubat 2020 döneminde İKSV Alt Kat’ta herkesin katılımına açık konuşmalar düzenleyecek.

İstanbul Bienali İşbirliğiyle Dünyayı İstanbul’a Çağırıyoruz: Gençler İçin Konuşmalar Dizisi

İKSV Alt Kat’ta, İstanbul Bienali işbirliğiyle, Dünyayı İstanbul’a Çağırıyoruz başlıklı bir konuşma dizisi düzenlenecek.

Dünyayı İstanbul’a Çağırıyoruz

Dünya güncel sanat sahnesinde ve eğitim alanında öncü çalışmalarıyla tanınan, çocuklar ve gençlerle projeler üretmiş sanatçılar, Mart 2020’ye kadar çeşitli aralıklarla düzenlenecek konuşmalar için İstanbul’a davet edilecek.

Yorum Yapın

Bunlar da İlginizi Çekebilir