Reha ErdemAdı Soyadı : Reha Erdem
Doğum Yeri : İstanbul
Doğum Tarihi : 1960

Yönetmen hakkında:
1960 yılında İstanbul’da doğan Reha Erdem Galatasaray Lisesini bitirdi. Boğaziçi Üniversitesinde 3 yıl tarih okuduk’tan sonra Fransa’ya giderek Paris VIII Üniversitesi’nde Sinema ve Plastik Sanatlar Bölmü’nü bitirdi.

Fransa’da üç kısa film çekti. Türkiye’ye döndükten sonra çektiği ilk uzun metrajlı filmi A ay ile birçok ödül aldı.

Filmografi:

  • Çarkı Söyleyen Kadınlar (2013)
  • Jîn (2013)
  • Kosmos (2010)
  • Hayat Var (2008)
  • Ekim’de Hiçbir Kere (2006)
  • Beş Vakit (2006)
  • Korkuyorum Anne (2004)
  • Kaçpara Kaç (1999)
  • A ay, (1988)

Kaynak: Wikipedia