2017 Sundance Film Festivali’nin Programı Genişlemeye Devam Ediyor!

Yazan: Gamze Çakan

2017 Sundance Film Festivali, yakın zamanda gösterimini yapacağı film prömiyerleri, yarışma filmleri ve NEXT bölümü film programlarını duyurmuş olsa da festivalin listesine ekleyeceği filmler henüz bitmedi. Sundance Enstitüsü ikisi belgesel prömiyeri ikisi ise Film Koleksiyon Arşivi’nden olmak üzere programına dört film daha ekledi.

‘Bending the Arc’ ile ‘Long Strange Trip’ belgesellerinin yanı sıra 1986 yılında festival kapsamında gösterilen ‘Desert Hearts’ ile bu yıl 25. yaşını kutlayacak olan Quentin Tarantino imzalı ‘Reservoir Dogs’filmleri festival programına eklendi. ‘Reservoir Dogs’un gösteriminin ardından Quentin Tarantino ve yapımcı Lawrence Bender’ın yer aldığı bir Soru&Cevap etkinliği de düzenlenecek.

Bu eklemelerle festival kapsamında 32 ülkeden 37 yeni sinemacının filmleri de dahil olmak üzere toplam 118 uzun metrajlı film gösterilecek. 2017 Sundance Film Festivali 19-29 Ocak 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

‘Bending the Arc’

Yönetmenler: Kief Davidson, Pedro Kos
Senaryo: Cori Shepherd Stern

Haiti’nin köylerinde evrensel bir savaş vererek sayısız hayat kurtaran ve Paul Farmer, Jim Yong Kim, Ophelia Dahl’ın da aralarında bulunduğu doktor ve aktivistlerin 30 yıllık hikayesini anlatıyor.

‘Long Strange Trip’

Yönetmen: Amir Bar-Lev

Daha önce hiç görülmemiş görüntüler ve röportajların yer aldığı belgesel, Grateful Dead grubunun ilham verici, karmaşık öyküsünü, grubun kurucusu olan Bob Weir’in hayatından kesitler sunarak anlatıyor.

‘Desert Hearts’

Yönetmen: Donna Deitch
Senaryo: Natalie Cooper

Mutsuz olduğu bir evliliği olan ve boşanmak için Reno’ya gelen Profesör Vivian Bell’in, misafir kaldığı çiftlik evindeki ev sahibinin üvey kızıyla yakınlaşmasını konu alıyor.

‘Reservoir Dogs’

Yönetmen-Senaryo: Quentin Tarantino

Başrollerinde Harvey Keitel, Tim Roth, Chris Penn, Steve Buscemi, Lawrence Tierney ve Michael Madsen’ın yer aldığı film, yolunda gitmeyen bir soygun öncesinde ve sonrasında olanları anlatıyor.

Yorum Yapın

Bunlar da İlginizi Çekebilir