Derviş ZaimAdı Soyadı : Derviş Zaimağaoğlu
Doğum Yeri : Kıbrıs
Doğum Tarihi : 1964

Yönetmen hakkında:
Gerçek İsmi Derviş Zaimağaoğlu’dur. 1964 Kıbrıs doğumludur. Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde Lisans öğrenimini tamamladıktan sonra, İngiltere Warwick Üniversitesi’nde kültürel çalışmalar dalında master yaptı. TV yönetmenliği ve yazarlığı deneyimine sahip olan Derviş Zaim’in 1995 yılında yayınlanan ilk romanı “Ares Harikalar Diyarında” ile Yunus Nadi Roman Ödülü aldı. Filmleri ile yurtiçi ve yurtdışında çeşitli ödüller kazandı.

Derviş Zaim: “Ben filmlerimi zenginleşmek için yapıyorum. Bundan başka benimle birlikte, filmlerimi seyreden insanların da zenginleşmesini bekliyorum naçizane.. Hem kendimi değiştirmeye hem de başkalarını değiştirmeye çalışıyorum bu da benim sinema sanatından niye zevk aldığımı açıklamaya yetiyor sanırım.”

Filmografi:

  • Rüya (2016)
  • Balık (2014)
  • Devir (2013)
  • Gölgeler ve Suretler (2010)
  • Nokta (2008)
  • Cenneti Beklerken (2006)
  • Çamur (2002)
  • Filler ve Çimen (2000)
  • Tabutta Rövaşata (1996)

Kaynak: Wikipedia