Adı Soyadı: Dagur Kári
Doğum Tarihi: 12 Aralık 1973
Doğum Yeri: Paris, Fransa

Yönetmen hakkında:
Ailesi İzlandalı olan Dagur Kari 12 Aralık 1973 tarihinde Paris, Fransa’da doğmuş ve 3 yaşında İzlanda’ya geri dönmüştür. 1999 yılında Danimarka Uluslararası Film Okulu’ndan mezun olmuş ve mezuniyet filmi “Lost Weekend”le uluslar arası film festivallerinden toplam 11 ödül kazanmıştır.

İlk uzun metraj filmi “Noi Albinoi” 2003 yılında tamamlanmış olup, çeşitli uluslar arası ödüller kazanmıştır. Onu 2005 yılında ikinci filmi “Voksne Mennesker” takip etmiştir. 2009 yılında başrollerinde Brian Cox, Paul Dano ve Isild Le Besco’nun oynadığı İngilizce Filmi “The Good Heart”ı yazmış ve yönetmiştir. Yönetmen son olarak 2015 yılında  filmini yazıp yönetmiştir. Dagur Kari, sinema kariyerinin yanı sıra  Noi Albinoi filminin müziklerini de yapan Slowblow müzik grubunun da bir üyesidir.

Filmografi:

  • Fúsi (2015) [Virgin Mountain]
  • The Good Heart (2009)
  • Voksne mennesker (2005) [Tutunamayanlar]
  • Noi the Albino (Icelandic. Nói Albínói) (2003)
  • Villiljós [Dramarama] (2001)  (“Líkið í lestinni” bölümü)
  • Lost Weekend (1999) (Kısa film)
  • Old Spice (1999) (Kısa film)

Kaynak: Wikipedia